Project omschrijving

kendo (sport)leraar

kendo dojo Renshinjuku
1977 – heden Amstelveen

Sportleraar en personal coaching
Sinds haar oprichting in 1988 door Bert Heeren-sensei, is Renshinjuku kendo dojo (錬B心S塾m剣・道ケ) uitgegroeid tot een van Nederland’s grootste dojo voor “de weg van het zwaard”.

Tijdens zijn training in Japan is Bert Heeren door Isao Furuya-sensei (古テ谷J勳ャ先・生カ) gevraagd een dojo in Nederland te beginnen. Furuya-sensei schonk ons onze naam, die “verbetering van geest en lijf door training” betekent, waarna het trainen in Amstelveen al gauw van start ging. Nu, meer dan twintig jaar later, is Renshinjuku gegroeid naar ongeveer vijfenzeventig leden en beschikken we over twee dojo.

We hebben een zeer gevarieerd ledenbestand, van recreatieve sporters en budo enthusiastelingen tot kendoka die meedoen aan competities op nationaal en internationaal niveau. Onze leden zijn tussen de 7 en 60+ jaren oud en bestaan voor ~25% uit vrouwen. Vooral in Amstelveen trainen ook veel Japanse expats.

Renshinjuku kendo dojo staat bekend om haar goede kwaliteit kendo en onze kendoka bereiken tijdens wedstrijden vaak finaleplaatsen. Al onze leden ontwikkelen zich door kendo en daar zijn we trots op!